Премиерът в оставка Николай Денков сезира прокурор Даниела Талева за евентуално извършено престъпление от

...
Премиерът в оставка Николай Денков сезира прокурор Даниела Талева за евентуално извършено престъпление от
Коментари Харесай

След сигнала на Денков до Талева: Как замесените коментираха казуса с Живко Коцев

Премиерът в оставка Николай Денков сезира прокурор Даниела Талева за евентуално осъществено престъпление от и.ф. обвинител номер едно Борислав Сарафов. В подозренията, разказани до специфичния прокурор, се приказва за евентуален напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Самият той преди дни подаде оставка, след което я отдръпна и съобщи, че била подадена под напън, предава NOVA.
Прочетете още
Пред Денков Коцев обяснил, че натискът му е оказан на 3 април на среща със Сарафов, градския прокурор на София Илиана Кирилова, заместника ѝ Христо Кръстев, както и с председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. На срещата Коцев твърди, че е бил застрашен, че в противоположен случай ще бъде упрекнат в тежко закононарушение и арестуван под стража. В дните по-късно в общественото пространство изтекоха фотоси, на които се вижда заснет Коцев с татко и наследник, сочени за участници в канали за контрабанда.

NOVA потърси всички упоменати лица в сигнала на Денков. Първо от Върховния касационен съд заявиха, че подобен сигнал при тях е получен. Предстои да се реши дали ще бъде препратен на прокурор Талева. От кабинета на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов засега няма формален коментар. В сигнала си Денков декларира, че натискът бил с присъединяване на градския прокурор на София Илиана Кирилова. Тя не беше открита за коментар.

На срещата съгласно Коцев присъствал и заместител градският прокурор Христо Кръстев, който съобщи: „ Присъствал съм на среща. Но изказванията в сигнала на министър-председателя следва да се откриват не в медиите, а по законовия ред и от способния орган ”.

На срещата бил и ръководителят на Антикорупционната комисия Антон Славчев, се твърди в сигнала. В коментар той съобщи, че не е оказал напън върху основния секретар на МВР и не е бил очевидец някой да му е оказвал напън.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обясниха, че Живко Коцев е в болничен.

Междувременно край Министерството на вътрешните работи се организира митинг на гражданско придвижване БОЕЦ. Недоволните искат оставката на Калин Стоянов, който е номиниран за длъжностен вътрешен министър.

Служители на Министерство на вътрешните работи също излязоха на безмълвен митинг, за да изразят поддръжката си към Стоянов. Те избират той да резервира поста си. Самият министър слезе при хората, като съобщи, че няма да разреши да му се оказва напън.

„ Искам да знаят – до момента в който аз съм министър, няма да разреша, който и да било, да ми подрежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставян избран човек ”, уточни Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР